Tapahtumapäivä

Tapahtumapäivän aikataulu
klo 09:00 paikanpäällä ilmottautuminen alkaa Puijon tornin pihassa tapahtumateltassa
klo 10:00 Kallavedenkierros starttaa Puijon tornilta
klo 13:00 alkaen osallistujaruokailu Puijon tornissa
klo 16:00 Puijon tornin ruokailu päättyy

Jos olen ilmoittautunut ennakkoon ei sinun tarvitse kiirehtiä aamulla mutta tulethan silti ajoissa että ehdit käydä tapahtumateltalla tekemässä lähtökuittauksen, viedä auton parkkiin ja siirtyä Puijon tornille noin klo 9.45 mennessä. Parkkipaikalta siirtymiseen kannattaa varata aikaa 15-30 minuuttia ettei tule liian kiire.
Tapahtumateltalle on mahdollista jättää myös henkilökohtaisia varusteita säilytykseen.

Jos jätit päätöksen lähteä mukaan viime hetkeen, olet myös tervetullut tapahtumaan, voit ilmoittautua sekä maksaa paikanpäällä maksukorteilla tai käteisellä tasarahalla. Paikanpäällä ilmottautuminen maksaa 60 euroa. Tulethan paikanpäälle ajoissa, että ehdit viedä auton parkkiin ja hoitaa ilmoittautumisen paikanpäällä klo 9:30 mennessä.

Puijon tornin pihan parkkipaikat ovat varattu matkailijoiden käyttöön, suosittelemme seuraavia vaihtoehtoja autolla tuleville:
Puijotien alaparkki noin 20 autolle,
Antikkalanpellon parkkipaikka noin 20 autoa,
Antikkalan laavun parkkipaikka noin 30 autoa ja
Pesäpallostadioinin parkkipaikka noin 50 autoa.

Puijon tornille on myös mahdollista tuoda autolla pyörä ja varusteet jonka jälkeen auto tulee viedä parkkipaikalle josta on helppo kipaista tornille vaikka lenkkarit jalassa.

Nopeusryhmiin ryhmittäytyminen aloitetaan noin klo 9:45, valitse itsellesi sopiva nopeusryhmä ja pidä mukavaa juttua ryhmäsi kanssa. Kohta lähdetetään matkaan.

Reitille lähdetään Puijontietä alas rauhallisesti nopeusryhmittäin saattoauton perässä. Saattoauto poistuu pyöräilijöiden edestä pian Puijon alamäen jälkeen ja nopeusryhmän ohjaajat huolehtivat ryhmän sopivasta vauhdista. Kaupunkialueen jälkeen reitti on opastettu tienvarsiopastein.

Pyöräilyn jälkeen voit käydä suihkussa tai mennä suoraan torniin nauttimaan osallistujaruokailusta.

Suihkut ovat tänäkin vuonna hiihtostadionin huoltorakennuksessa. Hiihtostadionilta on mahdollista kävellä tornille suoraan hyppyrimäkien viereisiä rappusia.

Tavoite on että kaikki pyöräilijät ovat saapuneet syömään klo 16 mennessä.

Pyöräilyn säännöt 

Tapahtumassa tulee noudattaa liikennesääntöjä ja tieliikennelakia. Ryhmässä ajaessa ajetaan joko jonossa tai parijonossa. Ryhmän tulisi olla mahdollisimman tiivis jonomuodostelma, jossa osallistujien on helpompi ajaa ns. peesissä. Tiiviissä ryhmässä ajaminen vie tiellä vähemmän tilaa, jolloin myös autoilijoiden helpompi ohittaa ryhmä. Ryhmässä ajaessa on tärkeää huomioida muut ryhmässä ajajat ja tienkäyttäjät. Näytä käsimerkein tien huonot kohdat ja vaihda ajolinjaa varovasti ensin vilkaisten olan yli ja näyttämällä käsimerkkiä. Jos sinun on tarve ohittaa muita osallistujia, varmistathan että teet sen turvallisesti vaarantamatta muita osallistujia ja huomioiden muu tieliikenne.

Osallistujat pyöräilevät tapahtumassa omalla vastuullaan ja ovat velvollisia huolehtimaan omasta vakuutusturvastaan. Osallistujat vastaavat kaikista aiheuttamistaan vahingoista. Tapahtuman järjestäjä ei ole vastuussa osallistujalle tapahtumassa sattuneesta vahingosta. Tapahtumassa ei saa jättää roskia reitille, ainoastaan huoltopisteillä oleviin jäteastioihin. Osallistujat vastaavat itse omasta suorituksesta, mm. reitillä pysymisestä.  

Vaikka reitillä on kaksi huoltopistettä ja huoltoauto, niin tarkistathan ennen reitille lähtöä, että sinulla on mukana: keliin sopiva vaatetus ja ehjä kypärä, toimiva pyörä (renkaat, jarrut ja vaihteet/voimansiirto) jossa takavalo, juomapullot, vararengas, rengastyökalut sekä pieni pumppu ja monitoimityökalu. 

Mikäli matkan aikana tulee ongelmia etkä saa niitä korjattua, niin huoltoauton kyydissä pääsee tarvittaessa takaisin lähtöpaikalle. Huoltoautoon saat yhteyden soittamalla numeroon 050 511 8198
Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla ja on velvollinen auttamaan muita tapaturman sattuessa. 

 Nähdään Kallaveden kierroksella, tervetuloa!