Etäsporttileiri – Sunnuntain 31.5. ohjelma

Kuopion Pyöräilyseura järjestää etäviikonloppuleirin viikonloppuna 30.5. – 31.5. 2020. Etäleirin tavoite on innostaa nuoria ja perheitä pyöräilemään. Pyöräilyseuran tavoite on tukea ja parantaa nuorten ja perheiden hyvinvointia pyöräilyn avulla.

Sunnuntain 31.5 etäleirin ohjelma:

Ajotekniikan harjoittelu:
1. Esteiden ylitys. Harjoittele sopivaksi katsomasi esteen ylitystä 10 kertaa niin, että onnistut etu- ja takarenkaan keventämisessä (katso ohjevideo).

2. Tasapainoilu paikallaan – pysytkö paikallaan eilistä pidempään (katso ohjevideo).

3. Tavaran esim. juomapullon noukkiminen maasta. Toista esineen noukkimista ja takaisin laittamista 10 kertaa niin, että esine pysyy pystyssä (katso ohjevideo).

4. Maastoajotekniikan perusteet:
Poluilla ajaminen. Etsi lähimaastostasi polku ja valitse sieltä esim. 10m pitkä tekninen kohta missä on juuria ja kiviä. Koita ajaa se ilman jalkakosketusta maahan läpi. (katso ohjevideo).

Ylämäki. Etsi lähimaastostasi sopiva ylämäki ja aja se viisi kertaa ylös. Voit yhdistää tähän harjoitteeseen myös seuraavaksi tulevan alamäkiosuuden (katso ohjevideo).

Alamäki. Etsi lähimaastostasi sopiva alamäki ja aja se viisi kertaa alas. Voit yhdistää tähän harjoitteeseen myös edellisen ylämäkiosuuden (katso ohjevideo).

5. Edistyneemmille esteiden ylitys ja hyppiminen. Suorita viisi kertaa sopivan esteen ylitys niin, että sinun ei tarvitse laittaa jalkaa maahan. Tee viisi onnistunutta hyppyä ilman, että renkaat koskettavat sopivaksi valitsemaasi estettä (katso ohjevideo).

Kilpailu perheelle tai kavereiden kesken:

1. Tasapainokilpailu – kuinka kauan pysyt pyörän päällä paikallaan maahan koskematta. Piirrä hiekkakentälle kepillä hieman polkupyörää isompi neliö. Yksi ajaja yrittää kerrallaan pysyä mahdollisimman pitkään paikallaan neliön sisällä ilman jalkakosketusta maahan. Voittaja on se, joka pysyy pisimpään pystyssä ja saa sen verran pisteitä kuin on osallistujia.

2. Pullon noukkimiskilpailu maasta. Kolme yritystä noukkia pullo maasta ilman jalkakosketuksia ja ajaja saa niin monta pistettä kuin kuinka monta pulloa saa noukittua. Pienimmille voidaan laittaa pullon alle koroke (esim. ämpäri).

3. Pullon laittaminen maahan pystyyn. Kolme yritystä laittaa pullo maahan ilman että pullo kaatuu ilman jalkakosketuksia ja ajaja saa niin monta pistettä kuin kuinka monta pulloa saa laitettua. Pienimmille voidaan laittaa pullon alle koroke (esim. ämpäri)

Pisteiden laskeminen:
Kolmen kilpailun pisteet lasketaan yhteen ja voittaja on se, joka saa kerättyä eniten pisteitä. Jos päädytään tasapisteisiin, niin voittaja ratkaistaan tasapainokilpailulla (1 kilpailu).

Sunnuntain 31.5. haastetehtävä:
Aja noin puolen tunnin pyöräretki yksin, kaverin tai perheen kanssa mukavalla reitillä, johon sisältyy haastava ylämäki, vauhdikas alamäki. Jos vain mahdollista, ota kuva mäen päällä ajajista tai paikasta ja jaa se sosiaalisessa mediassa käyttäen #psletänäliikkuen ja #kuopys tägejä.

Haastetehtävä kesäkuun ensimmäiselle viikolle:
Tee mukava noin 1-2 tunnin koko perheen pyöräretki reitillä, jonka koostuu mukavista poluista, pyörätie- ja hiekkatiepätkistä. Suunnittele pysähdys mukavalle paikalle esim. jäätelökioskille tai vaikkapa nuotiopaikalle. Jos vain mahdollista, ota kuva pysähdyspaikalla ajajista tai taukopaikasta ja jaa se sosiaalisessa mediassa käyttäen #psletänäliikkuen ja #kuopys tägejä. Ota mukaan juomista ja evästä.