Etäsporttileiri – Lauantain 30.5. ohjelma

Kuopion Pyöräilyseura järjestää etäviikonloppuleirin viikonloppuna 30.5. – 31.5. 2020. Etäleirin tavoite on innostaa nuoria ja perheitä pyöräilemään. Pyöräilyseuran tavoite on tukea ja parantaa nuorten ja perheiden hyvinvointia pyöräilyn avulla.

Lauantain 30.5 etäleirin ohjelma:

Tasapainon harjoittelu:
1. Piirrä hiekkakenttään pitkiä suoria ja pitkiä kaarevia viivoja esim. kepillä. Kokeile ajaa pyörällä viivaa pitkin normaalia vauhtia, nopeasti ja hitaasti. Toista nopeasti ajoa radan läpi 10 kertaa ja hitaasti ajoa viisi kertaa (katso ohjevideo):

2. Aseta lautoja maahan peräkkäin ja aja pyörällä niitä pitkin. Toista nopeasti ajoa lautojen yli viisi kertaa ja hitaasti ajoa kolme kertaa (katso ohjevideo):

3. Piirrä hiekkakenttään kaksi viivaa noin parin polkupyörän etäisyydelle toisistaan ja aja viivojen väli mahdollisimman hitaasti. Harjoittele tätä vähintään viisi kertaa (katso ohjevideo):

4. Pujottelu radalla harjoittelu ja kilpailu.

Ohjeet pujotteluradan rakentamiseen (katso ohjevideo):
Aseta noin 10 keilaa, lasten leikkisankoa tai muuta vastaavaa pientä esinettä maahan jonoon noin 1 metrin päähän toisistaan. Piirrä viiva noin 1 m päähän ennen ensimmäistä keilaa, joka toimii lähtö- ja maaliviivana.

Ajaminen pujotteluradalla (katso ohjevideo):
Yksi ajaja kerrallaan ajaa lähtöviivalta pujotellen radan läpi ja viimeisen keilan jälkeen kääntyy takaisin ja ajaa radan pujotellen takaisin. Vältä keilojen kaatamista ja jalan maahan laittamista.

Kolmiosainen pujottelukilpailu:
Ennen kilpailua jokainen ajaja saa ensin harjoitella ajamalla rataa ja aikuinen arvioi suunnilleen radan ajamiseen kuluvan ajan.

Kilpailu perheelle tai kavereiden kesken:

1. Osakilpailu – kuka ajaa radan nopeimmin. Aikuisille ja taitaville sovittu (suorituksen pituus esim. noin 1 minuutti radalla, sakkoa 10 sekuntia) aikamenetys jokaisesta keilan yli ajamisesta, kaatamisesta tai jalkakosketuksesta.

2. Osakilpailu – kuka ajaa radan hitaimmin ilman jalkakosketuksia. Aikuisilla ja taitavilla jalkakosketuksesta ja keilan kaatamisesta yritys hylätään ja rata ajetaan uudestaan.

3. Osakilpailu – kuka viettää radalla lähimmäksi etukäteen sovitun ajan (esim. 2 minuuttia). Ajaja ei saa katsoa kelloa.

Pisteiden laskeminen:
Jos kilpailuun osallistuu 3 jäsentä voittaja saa 3 pistettä, toinen 2 ja kolmas 1 pisteen/per kilpailu. Yhteiskilpailun voittaja se, joka kerää eniten pisteitä kolmessa kilpailussa.

Lauantain 30.5. haastetehtävä:
Aja noin puolen tunnin pyöräretki yksin, kaverin tai perheen kanssa mukavalla reitillä, johon sisältyy haastava ylämäki, vauhdikas alamäki. Jos vain mahdollista, ota kuva mäen päällä ajajista tai paikasta ja jaa se sosiaalisessa mediassa käyttäen #psletänäliikkuen ja #kuopys tägejä.