Reitti ja huoltopisteet

Maantiereitille lähtö tapahtuu Puijon tornin juurelta klo 10. Heti startin jälkeen osallistujat ajavat Puijontien alas turvallisesti saattoauton perässä omissa nopeusryhmissään.

Puijolta reitti suuntautuu etelään Puutos-salmen lossille jossa on hyvä mahdollisuus pitää kunnollinen tauko ja nauttia huoltopisteen tarjonnasta ja Kallaveden järvimaisemista.

Puutos-salmen lossimatkan jälkeen pyöräillään kohti Vehmersalmen siltaa. Vehmersalmen sillalle tie on kumpuilevaa jossa ryhmän vauhti vaihtelee varmuudella ja nopeusryhmän ohjaajilla tavoite pitää tasaiset tehot ylämäkiin hieman hölläten.

Vehmersalmen sillan jälkeen reitti kääntyy kohti Kuopiota ja seuraavaa huoltopistettä joka on noin puolessa välissä Vehmersalmen ja Joensuun tietä.

Savulahden risteyksen huoltopisteeltä matka jatkuu kohti Jännevirran siltaa jonka jälkeen kurvataan sillan alta Uuhimäkeen ajamaan lämmittelymäet ennen Puijon loppunousua.
Uuhimäen nyppylöiden jälkeen enää hetki Kallansilloille jonka jälkeen koko reitin kruunaa loppunousu Puijolle. Puijon mäessä on jokaisella vapaa vauhti ja toivottavasti jokaisella hyvät energiat ylös tornille asti.

Reitillä liikkuu huoltoauto joka tulee tarvittaessa paikalle kutsuttaessa ja auttaa tarvittaessa pyöränkorjauksessa.  Jos tarvitset huoltoauton palveluita, soita numeroon 0505118198

Maantiereitti on koko matkan ajan kestopäällystettyä tietä ja se on merkitty tien reunaan kiinnitetyin opastauluin. Opastaulu on aina ennen risteystä joissa reitin ajosuunta muuttuu. Mikäli risteyksessä ei ole kääntymisestä opastavaa taulua, jatkuu reitti suoraan.

Gravel-reitti kulkee Kuopion eteläpuolella. Reitille startataan matkaoppaiden seurassa heti maantiepyöräilijöiden perässä noin klo 10. Reittiä ei ole merkitty opastetauluin ja jos kävisi niin että eksyisi Puijon tornille löytää aina takaisin. Reitillä on yksi huoltopiste.
Vuoden 2024 reitti (GPX).