Reitit ja huoltopisteet

Tapahtuman reitteinä on neljä eri pituista vaihtoehtoa.

Suurimman suosion kolmesta reitistä on saavuttanut  noin 100 km Vehmerin lenkki. Reitillä on sopivasti vaihtelua, hienoja maisemia ja mukavasti nousumetrejä.

Pisin reittivaihtoehto on noin 150 km reitti. Matka ja reitti on sopivan haastellinen enemmän pyöräilyä harrastaneille sekä niille kuntoilijoille tai kilpailijoille jotka haluavat haastaan itsensä pidemmälle matkalle jo alkukesästä.

Erityisesti perheille yhteiseksi pyöräretkeksi ja ensimmäistä pyöräilytapahtumaa suunnitteleville on tarjolla lentokentän lenkki noin  30 km. Reitti on maisemallisesti hieno ja se soveltuu hyvin myös perheen pienemmille ja vanhemmille yhteiseksi matkaksi.

Niille joille 30 km ei riitä ja 100 km reitti tuntuu liian pitkältä on tarjolla 60 km reitti jossa lentokentän lenkki pyöräillään kaksi kertaa. Lupaamme ettei se tunnu tylsälle koska reitti kulkee maisemallisesti  Kuopion hienointa reittiä ja pyörätien kunto on koko reitin ajan priimaa.

Kaikki reitit kulkevat yleisiä kestopäällyste- tai pyöräteitä ja reitit ovat merkitty tien reunaan kiinnitetyin opastauluin. Opastaulu on aina ennen risteystä joissa reitin ajosuunta muuttuu. Mikäli risteyksessä ei ole kääntymisestä opastavaa taulua, jatkuu reitti suoraan.

Huoltopisteitä on jokaisen reitin varrella sopivan matkan välein ja lisäksi reitillä päivystää huoltoauto josta saa tarvittaessa pyörän huoltoapua ja kuljetuksen tapahtumapaikalle tarvittaessa. Huoltopisteillä osallistujille tarjotaan urheilujuomaa, vettä ja energiaa.