Reitti ja huoltopisteet

Gravel-reitti kulkee Kuopion eteläpuolella. Reitille startataan matkaoppaiden seurassa heti maantiepyöräilijöiden perässä noin klo 10. Reittiä ei ole merkitty opastetauluin ja jos kävisi niin että eskyisi Puijon tornille löytää aina takaisin. Reitillä on yksi huoltopiste. (Vuoden 2024 reitti julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Maantiereitille lähtö tapahtuu Puijon tornin juurelta klo 10.
Osallistujat ajavat turvallisesti saattoauton perässä Puijontien ja reitin ensimmäisen kilometrit omissa  nopeusryhmissä.

Puijolta reitti suuntautuu etelään Puutos-salmen lossille jossa on hyvä mahdollisuus pitää tauko huoltopisteellä ja nauttia Kallaveden järvimaisemasta. Puutos-salmen lossintie on seuran perinteinen temporeitti eli hyvin tasainen ja selkeä pyöräillä ryhmässä.

Puutos-salmen lossimatkan jälkeen pyöräillään kohti Vehmersalmen siltaa jossa seuraava huoltopiste odottaa herkkuineen ja kauniine järvimaisemineen. Vehmersalmen sillalle tie on kumpuilevaa jossa ryhmän vauhti vaihtelee varmuudella ja nopeusryhmän ohjaajilla tavoite pitää tasaiset tehot ylämäkeen hieman hölläten.

Vehmersalmen sillan huollon jälkeen reitti kääntyy kohti Kuopiota ja seuraava huoltopiste on lähellä Jännevirran siltaa josta jokainen ehtii nähdä vilahduksen Kallavettä.

Jännevirran silloilta reitti jatkuu Kallansiltoja kohti jonka jälkeen tuleekin pian vastaa loppunousu Puijolle. Puijon nousussa jokaisella on vapaa vauhti ja toivottavasti jokaisella hyvät energiat ylös Puijon tornille asti.

Reitin varrella on yhteensä kolme huoltopistettä joista tarjotaan osallistujille hyvien maisemien lisäksi pyöräilyyn sopivaa energiaa. Huoltoauto tulee paikalle kutsuttaessa ja auttaa tarvittaessa pyöränkorjauksessa.  Jos tarvitset huoltoauton palveluita, soita numeroon 0505118198

Reitti kulkee kestopäällyste- tai pyöräteitä ja reitit ovat merkitty tien reunaan kiinnitetyin opastauluin. Opastaulu on aina ennen risteystä joissa reitin ajosuunta muuttuu. Mikäli risteyksessä ei ole kääntymisestä opastavaa taulua, jatkuu reitti suoraan.