Kuopion Pyöräilyseuran toiminta laajenee arkipyöräilyyn

Kuopion Pyöräilyseuran toiminta laajenee arkipyöräilyn edistämiseen.
Yksi seuran 2018 tavoitteista on pyöräilymahdollisuuksien kehittäminen Kuopiossa. Arkipyöräilyn edistäminen on tärkeää ja pyörällä liikkuminen kasvaakin kaupungissa vuosi vuodelta.

Arkipyöräilyssä uudet tuulet Kuopiossa
Kuopiossa tapahtuu tällä hetkellä paljon. Kuopion kaupunki liittyi tämän vuoden alusta Pyöräilykuntien verkostoon ja valmistelee parhaillaan omaa pyöräilyn kehittämisohjelmaa. Kuopion vanhuspalveluihin hankittiin äskettäin Pyörällä kaiken ikää -hankkeen tukemana kolme riksapyörää. Osa Kauppakadusta muuttuu tämän vuoden aikana pyöräkaduksi.
Kuopio saa omat kaupunkipyörät vuonna 2019. Kuopion Pyöräilyseura haluaa olla mukana kehityksessä ja edistää osaltaan arkipyöräilyä.

Pyöräilyn edistämistä vauvasta vaariin
Kuopion Pyöräilyseura edustaa järjestönä kaikkia kuopiolaisia pyöräilijöitä. Vuoden 2018 aikana Kuopion Pyöräilyseuran arkipyöräilyn edistäminen painottuu kolmeen kokonaisuuteen: Keskeisin toiminta on vaikuttamistyö, jossa korostuu erityisesti liikenteen sujuvuus ja turvallisuus. Pyöräilykasvatuksen kautta Kuopion Pyöräilyseura pyrkii edistämään lasten ja perheiden pyöräilyä ja mm. koulujen liikennekasvatusta. Lisäksi Kuopion Pyöräilyseura on mukana kaupungin vanhuspalveluiden pyöräluotsitoiminnassa ja sen kehittämisessä.

Seuran toiminnan laajentumisen myötä tietoisuus pyöräilyseurasta, sen tehtävistä ja jäsenille tarjotuista eduista tulee nykyistä paremmin kaupunkilaisten tietoon. Tämä mahdollistaa jäsenmäärän kasvua ja järjestön toiminnan kehittämisen.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5.–13.5.2018. Kuopion Pyöräilyseura toivottaa kaikki tervetulleiksi myös Kallaveden kierros -tapahtumaan 2.6.2018. Kyseessä on mukava ulkoilutapahtuma, jossa ei ole ajanottoa ja josta löytyy jokaiselle sopivan mittainen reitti.

Lisätietoja:
www.kuopys.fi
www.facebook.com/kuopys
info@kuopys.fi

Kuopion Pyöräilyseura
Puheenjohtaja Pasi Savolainen, 044 4341971
Arkipyöräily Juha Hartikainen, 044 7005242
Pyöräilykasvatus Inka Silfsten, 050 3294391P
Pyöräluotsitoiminta Maija Hartikainen, 050 5617174