Savo-Karjala MTB Cup


Kuopion pyöräilyseura järjestää yhteistyössä Iisalmen Visan ja Joensuun pyöräilijöiden kanssa maastopyöräilyn kolmiosaisen Savo-Karjala MTB-Cupin. Cupin osakilpailut toimivat samalla alueiden kilpailutapahtumina ja cupin tavoitteena on saada alueen maastopyöräilyn harrastajat kisaamaan sekä tuoda lisätarjontaa Itä-Suomen pyöräilytapahtumiin. Meillä ajetaan ketju kireällä, mutta kuitenkin hymy huulilla. 

Kuopion osakilpailu järjestetään osana Puijo Outdooday tapahtumaa.
 
Säännöt:
 
Cupin kokonaispisteisiin lasketaan kolmen osakilpailun pisteet. Kilpailijoiden pisteiden ollessa tasan paremmuuden ratkaisee osakilpailuiden sijoitukset. Kokonaiskilpailun voittaja on eniten pisteitä saanut. Osakilpailusta jaetaan pisteet seuraavasti sijoituksen mukaan: 20, 16, 14, 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1, jne. Startanneet, mutta kilpailun keskeyttäneet saavat 1 pisteen.

Osanottajilta ei vaadita Suomen Pyöräilyn tai muun UCI:n jäsenliiton kilpailulisenssiä.
 
Kilpailuihin osallistuminen on omalla vastuulla. Tapaturmavakuutuksesta jokainen kilpailija huolehtii itse (esim. fillaripassi). Osanottajien on käytettävä hyväksyttyä, jäykkärakenteista kypärää sekä harjoitteluvaiheen että varsinaisen tapahtuman aikana. Pyörässä on oltava hyvin toimivat etu- ja takajarrut. Kilpailunumero kiinnitetään pyörän ohjaustankoon. 

Jokainen osanottaja on vastuussa siitä, että hän ajaa koko kilpailumatkan sekä että hän ajaa oikealla radalla. Kilpailija ei saa oikaista eikä jättää kierroksia ajamatta. Keskeyttäneen kilpailijan tulee irrottaa kilpailunumero välittömästi keskeytyksen tapahduttua.

Maaston roskaaminen (geelit, sisäkumit tai muut roskat) on ehdottomasti kielletty.

Osanottaja voi ottaa vastaan ulkopuolista teknistä apua. Kokonaisen pyörän vaihtaminen on kuitenkin kielletty. Osanottaja voi ottaa ruoka- ja juomahuoltoa kaikilla radan osuuksilla tai erillisellä huoltopisteellä, mutta siten, että se ei häiritse muiden osanottajien ajamista.
 
Cupin sarjat ovat N/M 10, N/M 12, N/M 14, N/M 16, N/M kilpa, N/M40, N/M50.
 
Sarjojen kolme parasta palkitaan kauden päätyttyä viimeisen kilpailun yhteydessä.